Premis Liber

Els concedeix la Federació de Gremi d'Editors d'Espanya (FGEE) i suposen un reconeixement sectorial a persones, empreses i entitats compromeses amb el món del llibre i el foment de la lectura.

Es lliuraran el dia 13 d'octubre en el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Homenatge Liber 2016

Editora Beatriz De Moura

"Per la seva dilatada i compromesa defensa del llibre i de l'edició a Iberoamèrica, així com per ser un símbol i referent del protagonisme de la dona en l'àmbit editorial".

De Moura va fundar Tusquets en 1969. Ha publicat obres de grans autors en llengua espanyola com Octavio Paz, Gabriel García Márquez, Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa o Jorge Luis Borges. A més de l'edició de grans autors estrangers traduïts a l'espanyol com Milan Kundera, Italo Calvino, Albert Camus, Haruki Murakami i Henry James. Va estar 45 anys al capdavant de l'editorial, de la qual avui és presidenta d'honor.

Llegir més

Premi Liber 2016 al foment de la lectura en els mitjans de comunicació

Pepa Fernández, periodista de Ràdio Nacional d'Espanya

"Pel protagonisme que dedica a la cultura i al món del llibre al seu programa ‘No és un dia qualsevol' que emet Ràdio Nacional d'Espanya".

Pepa Fernández proposa cada cap de setmana al seu programa una ràdio de qualitat, entretinguda i plural on la cultura, la creativitat i l'ampliació de coneixements sempre estan presents, acaronant especialment l'ús correcte del llenguatge i concedint protagonisme a les paraules.

Llegir més

Premi Boixareu Ginesta 2016 al llibreter de l'any

Llibreria Cálamo de Saragossa

"Per ser un arquetip de llibreria de fons independent que desenvolupa iniciatives innovadores que l'han convertit en un centre d'irradiació cultural dins del seu entorn".

Dirigida per Ana Cañellas i Paco Goyanes, Cálamo és una llibreria independent de fort compromís cultural: ven bons llibres i participa en la vida social i cultural de Saragossa amb activitats lligades al món del llibre i la cultura.

Llegir més

Premi Liber 2016 a l'autor hispanoamericà més destacat

Juan Marsé

"Per la seva trajectòria amb projecció universal vinculada a les seves arrels barcelonines".

Considerat el millor retratista de la Barcelona de postguerra i un dels autors més importants de la narrativa en espanyol de la segona meitat del segle XX. La seva literatura realista, crítica i irònica ha estat traduïda a més de 30 idiomes, aconseguint abast internacional. Especial esment mereix la repercussió de la seva obra en el mercat hispanoamericà.

Llegir més

Premi Liber 2016 a la millor adaptació audiovisual d'una obra literària

Pel·lícula "Un dia perfecte"

"Per la innovadora adaptació de la història del llibre a la gran pantalla".

Film dirigit per Fernando León de Aranoa i produït per Mediapro, Reposat Produccions i TVE, el guió de les quals es basa en la novel·la Deixar-se Ploure de Paula Farias i que també va obtenir el Goya 2016 al millor guió adaptat.

Llegir més

Premi Liber 2016 al foment de la lectura en biblioteques obertes al públic

Xarxa de Biblioteques Públiques de la província de Barcelona

"Per la seva extraordinària aportació al llarg del temps a la creació d'una xarxa de biblioteques municipals, modèlica gestió i relació amb els lectors".

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona compta amb més de 200 biblioteques i 9 bibliobuses. Està gestionada conjuntament pels ajuntaments de la demarcació i la Diputació de Barcelona. S'han valorat les estratègies de promoció al territori i les múltiples activitats per al foment de la lectura per fidelitzar als usuaris i per connectar amb nous públics.

Llegir més